Életveszélyessé vált a vitatkozás

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves cibakházi férfival szemben, aki egy telefon miatt ütlegelte ismerősét.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett férfi 2022. október 23-án együtt szórakozott Tiszaföldváron. A sértett másnap észlelte, hogy a mobiltelefonja nincs meg, ezért az esti órákban megjelent az elkövető lakhelyénél, hogy őt a telefon kapcsán számonkérje.

A férfi és a sértett az ingatlan előtti szántóföldön összevitatkoztak, majd a vitát lezárandó a sértett „Hagyd, tartsd meg a telefont!” felkiáltással a férfit otthagyta és haza indult.

A férfi ettől ingerült lett, a sértett után lépett és dühében több alkalommal, ököllel, nagy erővel a sértett fejét és felső testét megütötte, majd utoljára hastájékon, a bordák alatti részen ütötte meg a sértettet, aki az ütés következtében a földre esett. A földön fekvő sértettet az őt bántalmazó férfi a helyszínen hátrahagyta.

A bántalmazás következtében a sértett léprepedéssel járó életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, és a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni, közölte dr. Lánczi Rajmund csoportvezető ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a nyomozás során, mely az elkövetés helyszínét ábrázolja.

Kapcsolódó cikkek